Z-fotokurs     -     Informasjons og påmeldingsside for Z-fotokurs

Wednesday, June 15, 2011

"Feil" på minnekort.

Den mest vanlige feilen på SD-kort er at det har blitt låst ved en feil. Låsemekanismen kommer rett og slett ut av stille. Dette er noe som lett skjer ved bruk, en liten svakhet i designet på SD-kort. Dvs om det er en svakhet kan diskuteres, men det er ikke tema for denne posten. Uansett så gir det en feilmelding, fra kamera når du forsøker å bruke det, som regel noe i retning av "Card is locked".

Dette er et enkelt problem å fikse. Den lille hvite dingsen (som på bildet er markert med to røde prikker), skal skyves tilbake til posisjonen vist på illustrasjonsbildet.
Da er alt tilbake til normalt igjen.


Det er og en annen mulig feilkilde på SD-kort.
Nemlig at kamera ditt bare støtter den gamle SD-standarden og, ikke SDHC eller SDXC kort som da er nyere standarder. Standard SD-kort (SDSC-kort for å være formelt korrekt) vil si kort med maks 2GB kapasitet (i noen få tilfeller 4GB). SDHC standarden kom i 2006, så som hovedregel gjelder dette kamera fra 2006 eller tidligere. Der virker rett og slett ikke SDHC og SDXC kort.

Symptomene kan variere, men som regel gir kamera en eller annen feilmedling som refererer til memory card eller bare card.

Kuren er enkel, nemlig å kjøpe seg et SD kort av eldre standard.

No comments:

Post a Comment